Mano naujai atrastas gan senas patiekalas - Befstrogenas/Bifstrogenas arba tiesiog Jautiena pagal Stroganovą. Nors recepto kilmė yra Rusiška - mano receptas yra pagal anglišką variantą. kūrį aš šiek tiek paskaninau savaip :) Tikiuosi, kad ir tau patiks pabandžius pasigaminti ;)
Patiekalui pasigaminti reikės (Porcija dviems):
Pirmiausia jautienos juosteles sumaišyti inde su šaukštu aliejaus ir smulkintu jautienos prieskonių kubeliu.
- 400g pjaustytos juostelėmis jautienos
- 150-200g Basmati ryžių
- vidutinio dydžio svogūno
- poros česnako skiltelių
- 1 raudonosios saldžiosios paprikos
- keletos šampinjonų (kiek kam patinka)
- 200-300ml vandens
- 150-200ml grietinėlės
- šlakelio raudonojo vyno
- jautienos prieskonių kubelio
- 1 arb.š. paprikos
- 0,5 arb.š. tarkuoto muškato riešuto
- 0,5 arb.š. turmeriko
- 1 arb.š. džiovintų petražolių (arba trupučio šviežiai smulkintų)
- 1 š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- druskos ir šviežiai tarkuoto pipiro (pagal skonį)
- saulėgrąžų aliejaus
Pirmiausia jautienos juosteles sumaišyti inde su šaukštu aliejaus ir smulkintu jautienos prieskonių kubeliu.
Aliejuje apkepinti smulkintus svogūnus ir smulkintą saldžiąją papriką bei supjaustytus grybukus. Produktams iškepus, juos iš keptuvės atidėti į bliūdelį, kad jos ten "pailsėtų".
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė daržovės, sudėti ir pradėti kepinti prieskonių prisotintas jautienos juosteles. Mėsytę paskaninti paprika, pipiriukais ir druskyte, apkepus įpilto šlakelį raudonojo vyno patroškinimui.
Jautienai gražiai iškepus, į tą pačią keptuvę suberti atidėtus iškeptus svogunus, papriką ir grybukus. Viską paskaninti tarkuoto muškato riešutu ir turmeriku. Į keptuvę po truputį įpilti vandenuko tiek, kad pasidarytu tirštas padažas. Netrukus įpilti ir grietinėlės - sušvelninti skoniui. Grietinėlei nuvirus, į patiekalą įberti petražolių ir įpilti citrinos sulčių pagal skonį.
Serviruoti ant virtų ryžių "pagalvės".
Skanaus! :)