Jautiena pagal Stroganovą


Mano naujai atrastas gan senas patiekalas - Befstrogenas/Bifstrogenas arba tiesiog Jautiena pagal Stroganovą. Nors recepto kilmė yra Rusiška - mano receptas yra pagal anglišką variantą. kūrį aš šiek tiek paskaninau savaip :) Tikiuosi, kad ir tau patiks pabandžius pasigaminti ;)


Patiekalui pasigaminti reikės (Porcija dviems):

  • 400g pjaustytos juostelėmis jautienos
  • 150-200g Basmati ryžių
  • vidutinio dydžio svogūno
  • poros česnako skiltelių
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos
  • keletos šampinjonų (kiek kam patinka)
  • 200-300ml vandens
  • 150-200ml grietinėlės
  • šlakelio raudonojo vyno
  • jautienos prieskonių kubelio
  • 1 arb.š. paprikos
  • 0,5 arb.š. tarkuoto muškato riešuto
  • 0,5 arb.š. turmeriko
  • 1 arb.š. džiovintų petražolių (arba trupučio šviežiai smulkintų)
  • 1 š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • druskos ir šviežiai tarkuoto pipiro (pagal skonį)
  • saulėgrąžų aliejaus
Patiekalo gaminimo eiga:

Pirmiausia jautienos juosteles sumaišyti inde su šaukštu aliejaus ir smulkintu jautienos prieskonių kubeliu. 

Aliejuje apkepinti smulkintus svogūnus ir smulkintą saldžiąją papriką bei supjaustytus grybukus. Produktams iškepus, juos iš keptuvės atidėti į bliūdelį, kad jos ten "pailsėtų". 

Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė daržovės, sudėti ir pradėti kepinti prieskonių prisotintas jautienos juosteles. Mėsytę paskaninti paprika, pipiriukais ir druskyte, apkepus įpilto šlakelį raudonojo vyno patroškinimui.

Jautienai gražiai iškepus, į tą pačią keptuvę suberti atidėtus iškeptus svogunus, papriką ir grybukus. Viską paskaninti tarkuoto muškato riešutu ir turmeriku. Į keptuvę po truputį įpilti vandenuko tiek, kad pasidarytu tirštas padažas. Netrukus įpilti ir grietinėlės - sušvelninti skoniui. Grietinėlei nuvirus, į patiekalą įberti petražolių ir įpilti citrinos sulčių pagal skonį. 

Serviruoti ant virtų ryžių "pagalvės". 

Skanaus! :)