Kristupo 10-11 mėnesio raida

Čia Kristupui 10 mėnesių.
Mes jau įžengėme į dviejų skaičiukų zoną!! 

Ir Kristupui vieneri metukai jau mažiau nei už poros savaičių! Žinau, kad truputėli vėluoju su naujienomis, bet tiek daug visko ivyko per tuos praėjusius pora mėnesių... Bet šis straipsniukas skirtas ne pasiteisinimams, todėl apie juos - kitą kartą.

Čia Kristupui 11 su puse mėnesių.
Ūgis ir svoris: Kris yra 76cm ilgio, o svorio nežinau, nes nebuvo kaip pasverti. 

Rutina/miegas: Kristupas griežtos rutinos neturi, nes mano darbo valandos nepastovios. Naktį mes miegame kartu, o diena poguliuko Kris eina vieną arba du kartus per dieną po daugiausiai valandą. Tiesa, jeigu kur važiuojame mašina - jis kartais nusnaudžia ir autokėdutėje. Kristupui labai patinka vanduo, todėl jis nebijo maudytis su savimi į dušą arba paruošiu jam vonią. 

Valgymas/maitinimas: Skonio receptoriai pas Kristupą tikrai turėtų džiaugtis ir veikti puikiai, nes jam tenka ragauti įvairiausių patiekalų. Dabar jis valgo gan nemažai ir tiek, kiek jam norisi. Geria nemazai vandens, bet žinoma, kad pagrindinio gėrimo/maisto tikrai neatsisako, kadangi aš vis dar jį maitinu krūtimi. Kristupui per praėjusius porą mėnesių teko valgyti: makaronus su tunu arba bolonijos padažu, rizoto su moliūgu ir chili con carne - čia tik keletas patiekalų.

Dydžiai: Pampers'ų dydis vis dar 4+ (keturi plius). Drabužėlių dydis 9-12 mėnesių ir kai kurie tinka, kurie skirti 12-18 mėnesių vaikams. 

Pasiekimai: 
  • Didžiausias pasiekimas turbūt tas, kad Kris vaikšto. Su pagalba, žinoma, ne pats dar, bet pasiremiant į baldus ir su vaikštyne. Kojytės tikrai stiprios ir man atrodo, kad tikrai ilgai netrukus pradės vaikščioti.
  • Kristupas tikrai nenustygsta vietoje ir sugeba net užropoti laiptais, jeigu jam leidžiu.
  • Teko žaisti sniege ir "pasivažinėti" "rogutėse" - kartono dėžėje.
  • Patinka būti nešiojamam Ergo nešynėje, apie kurią kalbėjau ČIA. Jis joje ir smaguriauja, ir snaudžia, ir dairosi :)
  • Bando pats kabinti maistą su šaukšteliu iš bliūdelio.
Išvykos/kelionės: Sausio mėnesį neteko keliauti, nes aš daug dirbau, bet vasario mėnesį buvom Google ofise Dubline, kur susitikome su kitais YouTube kūrėjais, gyvenančiais airijoje. Susitikime buvo daugiau, nei 350 žmonių, bet apie jį papasakosiu kitą kartą :)

Ko norėtumėm: Aš vis dar norėčiau Kristupą leisti į plaukimo pamokėles, bet turbūt dar to neteks padaryti greitu laiku. Neseniai nusipirkome autokėdutę Joie Stages, kuri mums labai patinka. Jokių ypatingų norų kaip ir neturime, bet gimimo dienai tikriausiai važiuosime į Dublino zoologijos sodą, kadangi Kris labai patinka jo knygutė apie Zoologijos sodą (vadinasi "Dear Zoo" pagal Rod Campbell).