Kristupo 8-9 mėnesio raida

Kris čia 8 mėnesiai

Negaliu patikėti, kad Kristupui jau 9 mėnesiai! Jau ir pirmosios Kalėdos nebe už kalnų... Kristupas tikrai jau nebe kūdikis, o jau tikras berniukas, nenustygstantis vietoje.



Čia Kris 9 mėnesiai

Ūgis ir svoris: Kristupo ilgis 75cm, o svoris - 8.7kg. Tikrai nemažai paaugo per vos pora mėnesių :)

Rutina/miegas: Rutina daug nesikeitė nuo praeito straipsniuko apie Kristupo raidą. Tik skirtumas jau tas, kad nuleidome lovytės dugną, nes jis būna kad apsiverčia ant pilvuko miegoti ir pabudęs kabinasi už krašto. Pietų poguliuko Kristupas eina du kartus per dieną po valandą.

Valgymas/maitinimas: Kristupas valgo puikiai ir noriai ragauja naujus patiekalus, o maitinasi kaip profesionalas - jis tikrai žino kur rasti pienuko pas mamą ir būną, kad pats save prie manęs prisitraukia haha Įdomiausi praėjusių mėnesių patiekalai manau jam buvo Žaliasis kario padažas su vištiena ir orkaitėje kepta lašiša. Beje, Kristupas labai mėgsta duonos lazdeles, pesto padažą ir jogurtą.

Dydžiai: Drabužėlius, skirtus kūdikiams nuo 6-9 mėnesių Kristupas jau beveik išaugo ir vilki 9-12 mėnesių vaikams skirtus rūbelius. Pampers'ų dydis 4+ (keturi plius).

Pasiekimai: 
  • Be problemų apsiverčia nuo nugaros ant pilvuko ir vinguriuoja po kambarį pasistumdamas rankomis.
  • Nuolatos praktikuojasi pozą ropojimui - pasiremia rankomis, pasikelia keliukais ir siūbuoja pirmyn - atgal.
  • Bando tarti "da-da", "ts-ts" (nežinau, ką pastarasis "žodis" reiškia) ir šiaip šneka kartais su žaisliukais savo kalba. 
  • Puikiai reaguoja, kai yra su juo bendraujama ir yra labai išraiškingas - suraukia antakius (nors tą daro nuo mažens, kai kažką tyrinėja), labai plačiai nusišypso suraukdamas nosytę ir parodydamas du apatinius dantukus ir pan.
  • Labai gerai žino žodį "up-up", kai jį imu pakelti nuo žemės ar iš kėdutės - jis tuo metu kelia rankutes į orą.
  • Dar nelabai supranta, ką veikti su kojomis, kai stovi ir laikosi už manęs, bet labai tvirtai remiasi pėdutėmis į žėmę.
  • Vieną kartą pasakė "dada" - aš bandau galvoti, kad tai galėtų reikšti "tėtis" angliškai :) ir dar sako lyg ir "nana"/"mama".
  • Kai tik baigiau rašyti straipsniuką, Kris pradėjo ropoti be problemų - vos suėjus 9 mėnesiams! :)
Išvykos/kelionės: Kelionių neturėjome, bet Kristupas buvo labai geras kompanjonas prekintis Kalėdoms :) Jam labai patinka stebėti aplinką tiek lauke, tiek parduotuvėse.

Ko norėtumėm: Pagaliau užsakiau internetu Ergo Storaway nešynę ir su nekantrumu laukiu, kada galėsiu ją išbandyti. Ko norėtumem - tai Water Babies plaukimo pamokėlių (beje, galima dovanai nupirkti ir dovanų kuponų ČIA, jeigu netyčia straipsniuką skaito Kalėdų Senelis).