Kaip aš valau makiažo šepetėlius

Turbūt gali įsivaizduoti, kaip yra svarbu reguliariai valyti makiažo šepetėlius. Purvini šepetėliai ne tik netolygiai paskirstys makiažą ant veido, bet ir užkimš tavo veido poras bakterijomis. Negana to, purvini makiažo šepetėliai tarnaus daug trumpiau - kas gali brangiai atsieiti tavo kišenei ;) Todėl aš pasidalinsiu, kaip  valau savo makiažo šepetėlius ir kaip juos dezinfekuoju - gal ir tau patiks mano metodas. 


Taigi, purvinų makiažo šepetėlių valymui tau reikės:
  • antibakterinio indų ploviklio;
  • alyvų aliejaus; 
  • rankšluosčio, ant kurio guldysi išplautus šepetėlius;
  • makiažo šepetėlių apsaugų (rekomenduoju ŠIUOS);
  • purvinų makiažo šepetėlių :)
  • ir netoliese esančios kriauklės - šepetėlių praskalavimui.
Indų ploviklį ir alyvų aliejų sumaišyk lygiomis dalimis. Vandeniu sudrėkintų šepetėlių viršūnes padažyk į pasidarytą valiklį ir sukamaisiais judesiais valyk po vieną savo delne arba ant popierinio rankšluosčio. Praskalauk šepetėlius bėgančiame šiltame vandenyje, bet saugok tą dalį, kur šepetėlio šėreliai susitinka su kotu (kad nesuminkštintum klijų, kurie laiko tuos šėrelius). 

Išplautus šepetėlius atsargiai nusausink rankšluosčiu, išsaugodama šėrelių formą. Užmauk apsaugas ir paguldyk ant rankšluosčio (šiek tiek pakeltu kotu) džiovinimui. Prieš vėl naudodama makiažo šepetėlius įsitikink, jog jie tikrai išdžiuvę.



Taip makiažo šepetėlius stengiuosi valyti bent kas dvi savaites. Kasdieniniam valymui šepetėlius valau į antibakterines drėgnas servetėles ir užpurškus medicininiu alkoholiu (pastarajam naudojimui naudinga turėti ir naudoti buteliukus - purškiklius) leidžiu išdžiūti kambario temperatūroje.