Penktadienio penketukas: šuniuko favoritai



Šiandien nusprendžiau pasidalinti savo šuniuko mėgstamiausiais daiktais ir apskritai, kaip aš stengiuosi rūpintis Pixie ir ką naudoju jos priežiūrai. 



Pixie lova iš TK Maxx (nepamenu kainos, bet tikrai kainavo mažiau, nei gyvūnų parduotuvėje). Ji Pixei labai patinka, nes yra didelė ir plati :)

*




Pusryčiams, pietums ir vakarienei ji valgydavo Arden Grange sausą maistą su vištiena, tačiau dabar aš jį pakeičiau Barking Heads maistu, nes pastarasis turi daug daugiau vištienos ir dar daug gerų ingredientų ;) "Desertui" jai perku Pet Munchies vištienos dešrelių riekeles ir jas naudoju, kaip paskatinimą ir duodu po riekę, prieš ją paliekant namuose. 

*


Pixei patinka jos žaislų dėžė ir visi žaislai, su kuriais ji pakaitomis žaidžia. Šią medžiaginę dėžę radau TK Maxx parduotuvėje. Žaislai iš įvairių parduotuvių. Galėsiu pasidalinti kada "kas Pixie žaislų dėžėje" ir kaip aš užimu Pixie, kai būnu darbe ir kaip padarau, kad jai namie nebūtų vienai liūdna. 

*



Kadangi ji labai mažas šuniukas (sveria vos 3.5kg) - kartais oras per bjaurus, kad ji eitų gamtinius reikalus atlikti į lauką, todėl labai patogu naudoti tokius kilimėlius, kurie sugeria skysčius ir negadina grindų namuose (yra neperšlampami iš apatinės pusės). Firma nesvarbu - kaina yra man geriausias rodiklis, todėl perku, kur randu prieinamiausią kainą. Kartais ARGOS parduotuvėje, bet dažniausiai TK Maxx. 

Jeigu Pixie eina į lauką - naudoju pavadėlį, kuris nesmaugia. O išmatoms surinkti naudoju maišiukus, kurie, beje yra man labai gražūs (dar viena prekė iš TK Maxx) - ant maišiuko zebro raštas, o patys maišiukai tamsūs kaip kad mini šiulšlių maišai ir juos labai patogu būti prisisegus prie pavadėlio. 

*


Odos priežiūrai naudoju Groomers Salon Select šampūną su avižomis, kuris ramina odą, arba I love pet head šampūną šunims, kvepiantį kiviais ir žaliaisiais obuoliais. Ausytėms valyti naudoju Johnsons skystį šunų ausims, o kad neatsirastų blusų tepu kaklą specialiu skysčiu kas mėnesį. Pixie nagus karpo jos veterinaras iš Ark Vets Knocknacarra, kur ji gauna ir kasmetinius skiepus. Kalbant apie sveikatos priežiūrą - Pixie turi sveikatos draudimą, kurį patarčiau turėti gyvūnų mylėtojams ypač Airijoje, nes kitaip veterinaras ir, prireikus, operacijos gali kainuoti tiek pat kiek ir žmogui. Pixie draudimo kompanija yra Allianz.
*

Tikiuosi tau buvo įdomu skaityti šį mano straipsniuką ;)