Kristupui 2 mėnesiai


Stebėti Kristupo augimą yra vienas malonumas - ir jis auga ne savaitėmis, bet dienomis :) 



Nors rūpintis Kristupu yra nepakartojamas jausmas - džiaugiuosi, kad vis dažniau galiu skirti laiko sau: pasigaminti skanesnius pietus ar vakarienę, susitvarkyti nagus, ramiai išgerti puodelį arbatos su sausainiais ar tiesiog pagulėti ištiesus kojas. Jaučiuosi puikiai - svorio numesti nesistengiu ir valgau kiek noriu ir kada noriu, tačiau ateinantį mėnesį stengsiuosi priversti save po truputi sportuoti ir susitvarkyti su tuo pilvuku :) O dabar apie patį bernužėlį:



Ūgis ir svoris: Neturiu galimybės šiuo metu jo pasverti ir pamatuoti, tačiau atnaujinsiu šitą dalį po gegužės 19 dienos (kai gausime skiepus). Kai gavom skiepus - kažkodėl labai viskas greitai įvyko ir Kristupo nepasvėrė. Aš pati namuose pamatavau jo ilgį/ūgį - 60cm.

Rutina/miegas: Griežtos rutinos dar neturime, bet stengiamės eiti miegoti apie 9 valandas vakaro. Kristupas naktimis vis dar keliasi kas 3-4 valandas. Rytais jis būna labai geros nuotaikos ir arba ramiai guli savo lovoje, arba miega kol aš nueinu į dušą ir pavalgyti pusryčius. Dienos metu jis kiekvieną dieną budresnis, bet dažnai eina poguliuko į savo lovytę, supynes arba ant mano lovos - ypač patinka miegoti vežimėlyje, kai išeinam pasivaikščioti. Tik neseniai pastebėjau, kad pavalgęs jis pasidaro irzlus ir mėgsta pats save užmigdyti, kai pamaitinus padedu jį į lovytę. Beje, Kristupui niekada nepatiko būti suvystytam, tačiau šiltai miegoti jam patinka, todėl naudojam antklodėles.

Valgymas/maitinimas: Valgymui irgi kol kas neturime grafiko, todėl Kristupas valgo daug ir dažnai :)

Dydžiai: Naujagimio rūbelius Kristupas išaugo vos po mėnesio nuo gimimo. Dabar jis puikiausiai telpa į 0-3 mėnesių rūbelius. Sauskelnes pakeičiau iš 1-mo dydžio į 2-ą (naudojame Pampers).

Pasiekimai: Daug žvalesnis ir budresnis dienos metu, žvilgsniu seka mane arba žaisliukus. Kristupas taip pat pradėjo šypsotis, net kartais juokiasi, gurguliuoja - "šneka", laiko rankytėmis už mano pirštų arba laiko savo merliuką. 

Išvykos/kelionės (gyvenam prie Galway): Buvom išvykę į Dromoland'o viešbutį pasivaikščioti jo parke ir į Connemara nacionalinį parką - prie Tullycross paplūdimio. 

Ko norėtumėm: skaitmeninio video monitoriaus, kadangi vis dažniau jis mėgsta miegoti savo lovytėje, o aš tuo metu dažnai būnu svetainėje arba virtuvėje - nuolat ausyse girdžiu, kad Kristupas verkia, nors iš tikro saldžiai miega :) Kūdikio nešynė taip pat būtų smagu, nes tuomet galėčiau ir su mažyliu pabūti, ir pasidaryti puodelį arbatos ar tiesiog apsitvarkyti, nes būna dienų, kai jaučiuosi, kad nieko neveikiu, tik keičiu pampersus, maitinu ir migdau :)