Bulvių, kalafijoro, kumpio ir sūrio apkepas


Kalafijoras mano šaldytuve kažkaip šį kartą užsibuvo per ilgai, todėl nusprendžiau surasti receptą, kuriame galėčiau jį panaudoti. Jau seniai norėjau paragauti orkaitėje kepto kalafijoro su grietinėle ir sūriu, todėl nudžiugau radusi bbcgoodfood.com puslapyje šį nuostabų receptą. Patiekalas tikrai atrodo paprastai, bet patikėk, paragavus norėsi pasigaminti dvigubą jo porciją :)



Patiekalui pasigaminti reikės:

  • bulvių, pjaustytų storomis riekėmis;
  • kalafijoro, kąsnio dydžio paruoštais gabaliukais;
  • kiaulienos kumpio;
  • smulkinto svogūno;
  • cheddar sūrio (arba kokio nors sūrio, kuris gražiai lydosi ir yra aštresnio skonio);
  • grietinėlės, kad apsemtų bulves ir šiek tiek kalafijoro;
  • šlakelio daržovių aliejaus;
  • druskos, juodojo pipiro.
Kiaulienos kumpio gabaliukus pakepinti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, jiems beveik iškepus, suberti svogūnus ir kepti kol šie gražiai pagels. Bulvių riekes užvirus pavirti apie 5min ir tuomet kartu suberti kalafijoro gabaliukus ir toliau virti apie 7min. Nupilti vandenį nuo daržovių šioms išvirus.

Kepimo formoje išdėlioti vieną sluoksnį bulvių, kitą sluoksnį kalafijoro ir trečią - kumpį su svogūnais. Nepamiršti nuolat pagardinti druska ir pipiriukais pagal skonį. Baigus sluoksniuoti, viską apipilti grietinėle (nepadauginti grietinėlės, nes kitaip ji nenuvirs ir iš visko pasidarys sriuba, o ne apkepas) bei apibarstyti tarkuotu sūriu. Aš sūrio dėjau daug ir net tarp kitų sluoksnių, nes man taip patinka :)

Kepti apie 30 minučių įkaitintoje orkaitėje 175 laipnių Celsijaus temperatūroje. 

Vegetariškam patiekalo variantui: tiesiog nedėk kumpio ;)


Čia gali pažiūrėti mano patiekalo gaminimo eigą:



Skanaus!