Lazanija


Ne tik Garfield'o mėgstamiausias patiekalas :) Itališka Lasagna - kaip ir dauguma itališkų patiekalų - LABAI gardi. Tikiu, kad ir Tu jai neliksi abejinga/-as.


Lazanijai pasigaminti reikės:
  •  400g jautienos faršo
  • 1/2 paprikos supjaustytos kubeliais
  • keletos griežinėliais pjaustytų šampinjonų
  • kubeliais pjaustyto svogūno
  • keletos smulkintų česnako skiltelių
  • 1š. pomidorų pastos
  • tarkuoto sūrio (cheddar)
  • raudono lazanijos padažo *
  • balto lazanijos padažo *
  • lazanijos lakštinių makaronų
  • 1š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų pipirų, baziliko, raudonėlių
* Raudonąjį ir baltąjį lazanijos padažą aš perku Dolmio firmos :) Bet juos galima labai nesunkiai pasigaminti ir patiems. Raudonąjį padažą gausi iš smulkintų konservuotų nuluptų pomidorų savose sultyse (ilgas pavadinimas, bet, tikiuosi, aiškus), raudonėlių ir baziliko, o baltąjį padažą - iš pieno, sviesto ir miltų. Daugiau informacijos tikrai rasi googl'ėje :)

Grybus ir papriką pakepinti su trupučiu alyvų aliejaus ir daržovių sultinio. Tuo pačiu metu didesnėje keptuvėje pakepinti svogūnus alyvų aliejuje iki kol pagelsta. Tuomet į svogūnus sudėti jautienos faršą, česnaką ir morkas. Kad faršas nebūtų sukibęs į vieną gabalą - jį smulkinti medine mentele pačioje keptuvėje. Į iškeptą faršą supilti daržoves, kurios buvo keptos atskirai. Į masę supilti raudonąjį lazanijos padažą (papildomai, jeigu norima skystesnio padažo - įpilti smulkintų konservuotų nuluptų pomidorų savose sultyse), įdėti pomidorų pastos ir prieskonių. Viską pakepinti kokias 10min.


Įkaitinti orkaitę ir pasiruošti panašios formos lazanijos indą:

Pirmiausia į lazanijos indą įpilti šiek tiek raudonojo ir baltojo padažo, kuris padės kepti makaronams.

Tuomet pradėti sluoksniuoti makaronus taip, kad padengtų formą ir ant jų pilti raudonojo pagaminto lazanijos padažo (maždaug tiek, kad paslėptų makaronus). Vėl dėti makaronus ir vėl padažą (galima padaryti kokius 3-4 makaronų sluoksnius).


Baigus sluoksniuoti raudonąjį lazanijos padažą su makaronais, ant lazanijos viršutinio sluoksnio užpilti baltojo padažo. Apibarstyti sūriu ir kepti orkaitėje 30-45min (kol iškepa makaronai). Štai taip turėtų atrodyti iškepus lazanija:



Neteiskit - aš lazaniją mėgstu valgyti su bulvytėmis ir kartais su česnakine duona :) 

Skanaus!