Saldusis ryžių pudingas


Labai mandras pavadinimas lengvai pasigaminamam patiekalui, bent jau man, kai ryžių pudingas man primena vaikystę (kažką paprasto) :) Paprastas skanėstas ne tik desertui - tikriems smaližiams, kai nesinori kažko rimto pietums ar vakarienei :)


Ryžių pudingui pasigaminti reikės:
(1-2 porcijoms)
  • 100g perlinių ryžių
  • 200ml pieno
  • 1š. cukraus
  • vanilės
Puode užvirti vandenį ir į jį suberti ryžius. Pavirti 10-15min, kol išverda ryžiai. Juos nukošti ir suberti atgal į puodą, užpilti pienu, sudėti cukrų ir vanilės esencijos. Kai užverda, virti ant silpnos ugnies, kol pasidaro košės konsistencijos (10-15min) nuolatos maišant šaukštu/medine lopetėle.

Košę galima pagardinti kuom tik širdis geidžia: razinomis, cinamonu, uogiene :) Man labiausiai patinka su abrikosų uogiene :) 

Skanaus!