Labai mandras pavadinimas lengvai pasigaminamam patiekalui, bent jau man, kai ryžių pudingas man primena vaikystę (kažką paprasto) :) Paprastas skanėstas ne tik desertui - tikriems smaližiams, kai nesinori kažko rimto pietums ar vakarienei :)
Ryžių pudingui pasigaminti reikės:
(1-2 porcijoms)
- 100g perlinių ryžių
- 200ml pieno
- 1š. cukraus
- vanilės
Puode užvirti vandenį ir į jį suberti ryžius. Pavirti 10-15min, kol išverda ryžiai. Juos nukošti ir suberti atgal į puodą, užpilti pienu, sudėti cukrų ir vanilės esencijos. Kai užverda, virti ant silpnos ugnies, kol pasidaro košės konsistencijos (10-15min) nuolatos maišant šaukštu/medine lopetėle.
Košę galima pagardinti kuom tik širdis geidžia: razinomis, cinamonu, uogiene :) Man labiausiai patinka su abrikosų uogiene :)
Skanaus!