Carbonara


Carbonara (arba Karbonara lietuviškai turbūt) receptas kilo Italijoje. Padažas, pagardinti makaronams turi daug variacijų. Šiandien savo recepto versija dalinuosi su tavimi. 


Patiekalui pasigaminti reikės:
  • poros smulkintų česnako riekelių;
  • 1 smulkinto svogūno;
  • kiaulienos kumpio supjaustyto plonomis riekelėmis (bacon rashers);
  • pjaustytų grybų (šampinjonų);
  • grietinėlės;
  • žiupsnelio smulkintų petražolių;
  • šlakelio baltojo vyno;
  • žirnelių (gali būti šaldyti arba konservuoti);
  • šaukšto sviesto;
  • virtų makaronų.
Į įkaitintoje keptuvėje ištirpdytą sviestą suberti smulkintą česnaką, svogūnus ir kiaulienos kumpį. Viską kepinti, kol gražiai apskrus. Suberti grybus ir kepinti, kol grybai apkepa. Užpilti šlakelį baltojo vyno ir palaukus, kai vynas nuverda, įpilti grietinėlės ir suberti žirnelius. Kartu viską gražiai pakepinti su smulkintomis petražolėmis. Kai grietinėlė pradeda burbuliuoti ir virti, padažą ruošti tol, kol grietinėlė iš skystos pasidaro tokia padažo konsistencijos. Iš tikro tai turi maždaug jausti ir žinoti, kokio "skystumo" padažas tau patinka. Makaronus suberti į tą pačią keptuvė, viską išmaišyti ir serviruoti. 

Skanaus!

ČIA gali pažiūrėti mano trumpą patiekalo ruošimo video anglų kalba.