Pasigamink veido valiklį namuose

Jau esu rašiusi, kad norint turėti gražią veido odą - tai nereiškia užsidėti sluoksnį pudros. Kad oda spindėtu pati iš savęs, reikia ne tik gerti DAUG vandens per dieną, bet ir ją valyti... Nes per dieną oda prikaupia labai daug nešvarumų nuo kosmetikos, prakaito, miesto dulkių ir t.t. Šiandien nusprendžiau pasidalinti pora veido valiklio receptų.


Pora "receptų" veido valikliams:
  • Sausai ir normaliai veido odai - labiausiai tinkantis "naminis" veido valiklis yra, kaip aš vadinu, "cukrinukas", kurį sudaro 50proc. cukraus ir 50proc.augalinio glicerino (avokadų aliejus arba extra virgin alyvuogių aliejus). Dar galima įpilti truputį išspausto alijošiaus sulčių arba medaus, vitamino C miltelių. Patarimas: nepadauginti aliejaus. Jeigu norima skanaus kvapo - galima įlašinti vanilės esensijos. Masės konsistencija turėtų būti tirštoka. Tokį šveitiklį galima naudoti ir visam kūnui ;)
  • Riebiai veido odai - labiausiai tinka "dribsninis" šveitiklis, kurį sudaro smulkiai malti avižiniai dribsniai ir ramunėlių arbata. Į pastinės konsistencijos mišinuką galima idėti šiek tiek medaus ir LAŠELĮ extra virgin alyvuogių aliejaus. Beje, vietoje avižinių dribsnių galima naudoti maltą kavą ;)
Po šveitiklio naudojimo, veido odą nuplovus šiltu vandenuku yra labai gerai atgaivinti toner'iu, kurį taip pat galima pasigaminti namuose! :) Tai labai lengva ir paprasta - jį galima naudoti ir kiekvieną dieną - aš mėgstu jį naudoti vakare nuvaliusi makiažą nuo veido: nes jokie makiažo valikliai pilnai niekada nenuvalys makiažo - nustebti galima pamačius vatą po paprasto valymo toner'iu ;)

Žaliosios arbatos toner'is - tiesiog užplikykite žaliąją arbatą su vandeniu (žinoma be cukraus) ir nukošus per sietelį - galima vilgyti vatą ir švelniai drėkinti veido odą. Vietoje žaliosios arbatos galima naudoti ir ramunėlių arbatą ;) Toks toner'is LABAI gaivina veido odą - ypač prieš miegą labai geras jausmas taip atgaivinti veido odą (net naktinio kremo nereikia tada).

Būkite gražios ir laimingos! :)