Vištiena karališkai

"Vištiena karališkai" arba originaliu pavadinimu Chicken a la King vadinamas gan paprastas patiekalas, kurio pagrindą sudaro ryžiai ir vistiena. Žinoma, internete daugybė recepto variacijų, bet dėl skonio nesiginčijama, todėl aš gaminu - kaip man skaniausia. Tikiuosi, kad ir jums patiks ;)


Patiekalui pasigaminti reikės
(porcija skirta 2-3 suaugusiems):
  • ryžių dviems
  • 3 virtų vištienos krūtinėlių
  • 500ml grietinėlės
  • svogūno
  • raudonos paprikos
  • grybukų
  • druskos, maltų pipirų, vištienos sultinio kubelio
  • šaukšto sviesto
  • šlakelio baltojo vyno
Svogūną apkepinti įkaitintoje keptuvėje svieste. Suberti pjaustytus grybukus, papriką ir juos pakepinti kartu su svogūnais. Į keptuvę įpilti baltojo vyno ir leisti jam pavirti. Vištienos krūtinėles supjaustyti 2cm pločio gabaliukais ir suberti į keptuvę. Viską gražiai apkepinti. Supilti grietinėlę. Pavirus suberti prieskonius. Padažas bus paruoštas, kai matysite, kad grietinėlės keptuvėje sumažėjo (nuvirė). Patiekti padažą ant virtų ryžių.

Aš mėgstu valgyti su sviestu tepta baltos duonos riekele. Darant padažą į jį galima įberti ir žirneliu - čia jau kaip kas sugalvos :) 

Skanaus!