Varškės spurgytės

Šiandien labai užsinorejau spurgyčių. Tiksliau ne šiandien, nes vakar varškę pirkau su spurgyčių idėja, o šiandien pagaliau prisiruošiau jų pasigaminti :) 


Varškinių spurgyčių receptas:
  • 250 g neriebios varškės
  • 7 - 8 v. š. cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • ~250 - 300 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • ~1 l aliejaus spurgoms virti


Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kiaušiniu ir citrinos žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišyti į tešlą. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipti prie rankų. Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir virti įkaitintame aliejuje. Išvirusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Praaušusias pabarstyti cukraus pudra.

Aš spurgyčių masę dariau pagal Sonatinos receptą, tik pakeičiau formą - dariau ne apvalias, o tokias "amerikoniškas" su skylute - padariau tešlos rutuliukus, juos paplojau kaip kotletukus ir padariau skylutes pabarstydama truputėliu miltų :) Ir dar padariau glazūrą - iš cukraus purdros ir šlakelio vandenuko (įlašinau lašelį raudonų valgomų dažų) ir pabarsčiau su pabarstukais (sprinkles) :)


Visada ieškojau idealaus receptuko --- ir manau, kad jį radau pas Sonatinos receptų bloge. Rekomenduoju išbandyti! Labai paprasta pasigaminti ir laaaaabai skanu... ;)

Tikiuosi, kad sugundžiau --- Skanaus! :)