Kokius naudoju vitaminus ir maisto papildus?

Nuolat zujančiai darbuose mamytei tikrai kartais reikia vitaminų, kurių kartais nepakanka gauti vien maiste. Reikia energijos, kai ne visada turi laiko išsimiegoti, nes juk kai miega mažylis - tiek daug yra ko pasitvarkyti aplink namus (nuolat sudaromas "ką nuveikti" sąrašas, atrodo, niekad netrumpėja)!



Visada maždaug įsivaizdavau, jog tapus mama tu pradedi "dirbti" 24/7 (dvidešimt keturias valandas per dieną ir septynias dienas per savaitę). Manau, jog po šešių mėnesių tokio "darbo", pripratau būti nuolat reikalinga, tačiau kad ir kaip smagu būtų leisti laiką su mažyliu, kartais tikrai jautiesi išsekus. Juk niekas taip gerai neatliks suplanuotus darbelius kaip TU, ta super-mama :)

*

Nusprendžiau, jog ir man laikas pavartoti vitaminų - šiuo metu mano mėgstamiausi yra Pregnacare vitaminai maitinančioms krūtimi. Jie tiesiog yra multivitaminai. Taip pat pakuotėje yra ir žuvų taukų kapsulės. 


Kadangi nemėgstu visokių anyžiais kvepiančių arbatų krūtimi maitinančioms mamoms, labai džiaugiuosi radusi vaistinės ožragės (angliškai - fenugreek) kapsules, kurias gali gerti vieną kartą arba kelis kartus dienoje. Toks maisto papildas skatina laktaciją.


*

Vitaminai yra šaunu, bet tikrai nepamiršk valgyti sveikai, gerti daug vandens ir nusnausti, turint bent 20 laisvų minučių ;)