Grožio taisyklės paaugliams ir ne tik

Makiažas ir kosmetika domina bene kiekvieną merginą nuo pat mažens (ar prisimenat, kaip "skolindavomės" mamos lūpdažius ir aukštakulnius batelius?). Tačiau būti gražiai - tai dar nereiškia pasitepti lūpas raudonu lūpdažiu ir pasipudruoti nosytę.



Odą svarbu prižiūrėti iš vidaus: sveikai maitinantis ir geriant daug vandens, sportuojant, naudojant dezodorantą, apsaugos priemones nuo saulės... Jeigu norima kosmetikos - pakanka turėti blakstienų tušą ir lūpų blizgį. Jaunai veido odai nereikia daug makiažo priemonių ;)

Veido odos priežiūros trys pagrindiniai žingneliai:
  1. Valymas. Spuogeliai atsiranda, kai užsikemša veido poros, todėl būtina odą valyti. Ir tai reiškia, kad ją reikia valyti ne muilu, bet produktu, kuris gali įsiskverbti daug giliau nei paprastas muilas. Čia svarbu pasirinkti ir tinkamą veido odos valiklį, kuris tiktų Tavo odos tipui. Riebiai veido odai tiktų naudoti neriebią valymo priemonę, tačiau kuri nedžiovintų veido odos, normaliai veido odai - putojantis valiklis, o sausai veido odai - neputojantis, kreminės konsistencijos valiklis.
  2. Tonizavimas. Nesvarbu, koks odos tipas - nenaudok toner'io, kurio sudėtyje vien alkoholis. Produktas turėtų ne tik nuvalyti odą, bet ir ją nuraminti. Mano mėgstamiausias - ramunėlių arbatos toner'is.
  3. Drėkinimas. Veido kremas padeda drėkinti odą ir išsaugoti odos drėgmę po veido odos valymo. Reiktų ieškoti tokio kremo, kuris būtų neriebus, o sudėtyje turėtų vitaminų ir apsaugotų nuo kenksmingų saulės spindulių. Svarbu, kad jis neužkimštų veido porų. Veido odos atgaivinimui galima pasigaminti veido kaukių - jos ne tik smagu, bet ir naudinga.
Paauglystėje tiek daug visko vyksta: mokykla, draugai, tėvai, laisvalaikis... Tai reiškia, kad nėra tiek jau daug laiko makiažui ir odos priežiūrai, tačiau nori atrodyti nepriekaištingai... O tam užtenka penkių minučių ;) Šie žingsneliai Tau pagelbės pasigražinti, kai laiko nedaug:
  1. Nusiprausus ar nuvalius veidą - nepamiršk pasitepti drėkinamuoju kremu. Tai tarsi apsauginis sluoksnis nuo per diena ant Tavo veido besikaupiančio purvo ir dulkių.
  2. Išlygink veido odos spalvą - paauglystėje geriausia vietoj krempudros geriausia naudoti drėkinamąjį kremą, kuris veidui suteiktų atspalvį (lengvą įdegį) ir apsaugotų ją nuo kenksmingų saulės spindulių.
  3. Paslėpk tuos spuogelius ir patamsėjusius paakius - patapšnok juos maskuojamuoju pieštuku (jis turėtų būti maždaug dviem tonais šviesesnis, nei veido oda).
  4. Paspalvink veidą (šis žingsnelis paauglystėje nėra būtinas, kadangi tokiame amžuje veidas dažniausiai pats švyti ir turi savo raudonį ant skruostų) - nusišypsok ir švelniai užtepk skaistalų ant skruostų. Daugumos lietuvaičių veido odai tinka švelnūs pasteliniai, rausvi ir smėlėti skaistalų atspalviai, kurie neatrodo purvini.
  5. Daugelis merginų manau norės prieš naudojant blakstienų tušą akis apvesti pieštuku, tik derėtų nepamiršti, kad jeigu ryškinsite apatinėje vandens linijoje ar ties blakstienomis - akys visada atrodys liūdnos ir pavargusios. Jaunoms merginoms siūlyčiau, jei yra noras naudoti akių pieštuką - juo paryškinti viršutinį akies voką, pieštuku brėžiant gražią liniją kuo arčiau blakstienų.
  6. Išryškink blakstienas (nebūtina, jeigu blakstienos yra tamsios) - patepk blakstienas rudu arba juodu blakstienų tušu.
  7. Sublizgėk - lūpas patepk vazelinu ir/ar lūpų blizgiu.
Žinoma, šie žingneliai gali būti papildomi, tačiau kasdienai per daug makiažo nereikia. Nesislėpk po makiažu :)

Kiekviena nori būti graži. Bet nepamiršk išlikti savimi! Nesvarbu, kiek trūkumų ar privalumų Tu manai turinti, jie yra unikalūs tik Tau. Neužgošk savęs, nes jie tave padaro ypatinga.