Viktorijos pyragas

Nuostabus pyragas, tinkantis ne tik prie pavakario arbatėlės ;) Pavadinimas nėra išgalvotas - tai buvo vienas mėgstamiausių Anglijos karalienės Viktorijos desertų (platesnė info). Labai paprastas receptas, o skonis tai pasakiško lengvumo :)


Pyragui pasigaminti reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 175g cukraus
  • 175g miltų
  • 1 arb.š. kepimo miltelių
Įdarui:
  • 250g Maskarponės sūrio
  • 50g cukraus
  • 200g. braškių
Pyragui kepti naudoju apvalią kepimo formą, kurios sienelės nusiima... Man tokios patogiausios :)

Pyragui pasigaminti kiaušinio trynius reikia išplakti su cukrumi (baltymus išplakti atskirai iki purumo), į juos įmaišyti išplaktus kiaušinio baltymus ir po truputį įmaišyti miltus. Masę supilti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 20-25min. Iškepus leisti pyragui atvėsti.

Pyrago įdarui Maskarponės sūrį reikia išplakti su cukrumi. Sutvarkytas ir nuplautas braškes supjaustyti į ketvirčius. Atvėsusį pyragą perpjauti išilgai (patogiausia su tokiu rumbuotu peiliu duonai pjaustyti) ir abi vidines puses istepti sūrio plakiniu. Braškes gražiai išdėlioti ant pagdindinės pyrago dalies ir ją užkloti su pyrago viršutine dalim. Ir viskas. 

Skanaus! :)