Mano vienas skaniausių atradimų - Paella. Ispaniškas patiekalas, kilęs iš Valencijos. Ypač įdomu ją gaminti, kadangi ryžiai yra skrudinami - viskas daroma tame pačiame puode :)
Paellai pasigaminti reikės:
- 1 svogūno
- 1 raudonos paprikos
- česnako
- 200g ryžių
- 2š. aliejaus
- 500ml vandens
- 1 skardinės smulkintų pomidorų savose sultyse
- krabų mėsos
- krabų žnyplių
- druskos, maltų pipirų, šafrano, vištienos sultinio kubelio
Svogūną, česnaką (kiek kas mėgsta aštrumo) ir papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Apkepinti puode su aliejumi iki kol svogūnai gražiai pagelsta.
Supilti nevirtus ryžius į tą patį puodą ir užpilus 250ml vandens laukti, kol užvirs. Prigesinti ugnį, įmesti vištienos kubelį. Jeigu trūksta vandens - dar įpilti, bet viskas turi atrodyti kaip košė, todėl vandens negalima padauginti (jį reikia dapilinėti iki kol ryžiai užverda, kad nepridegtų ta košė).
Kai jau ryžiai išverda, į juos ištuštinti skardinę smulkintų pomidorų ir pavirus, kai masė pasidaro panašesnė į išvirtą košę - suberti krabų mėsytę (kuri prieš tai turi būti kruopščiai patikrinama ar nėra likusių kauliukų) ir suberti krabų žnyplės.
Patiekalą galima patiekti su sviestuota batono riekute ;) SKANAUS!
P.S. Krabų mėsos ir krabų žnyplių bei prieskonių neparašiau, kiek būtent dėti, nes kiekvienam pagal skonį manau skaniausia :)