Biscotti: su migdolais ir džiovintais abrikosais


Savaitgaliui kepiau šiuos itališkus skanumynus - jie man primena lietuviškus džiūvėsėlius :) Negalvojau, kad juos pasigaminti yra taip paprasta! Taip kad atsiraityk rankoves - ir pirmyn!!! 



Reikalingi šie produktai:
  • 250g miltų + truputis pabarstymui minkant tešlą
  • 1 arb.š. kepimo miltelių
  • 150g smulkaus cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • tarkuotos apelsino žievelės - pagal skonį: pvz. aš nutarkavau pusė apelsino :)
  • 50g skrudintų nuluptų migdolų
  • 50g džiovintų abrikosų
Orkaitę įkaitinti 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje ir turėti paruošus skardą, išklotą "sviestiniu" popieriumi. Kol kaista orkaitė, galima užsiimti gaminimu :) Cukrų, kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę išplakti su mikseriu iki purumo. 

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos atskirame inde. Į miltų mišinį įmaišyti jau išplaktus kiaušinius su cukrumi. Taip pat įmaišyti migdolus ir džiovintus abrikosus. Viską išminkyti į tešlos kamuoliuką.

Tešlos kamuoliuką padalinti į du ir iškočioti rankomis tokius pailgus "sliekus". Juos šiek tiek iš viršaus paploti, kad nebūtų labai apvalūs. Įdėti į paruoštą orkaitę ir kepti 10min.


Po 10min "sliekai" turėtų atrodyti tokie pusiau apkepę. Reikia juos palikti taip skardoje 5 min, kad atvėstų. Naudojant duonai pjaustyti skirtą peilį supjaustyti "sliekus" į maždaug 1cm pločio riekutes. Sudėlioti tas riekutes atgal į skardą ir įdėti į orkaitę 15min kepimui. 

Skanaus!!