Profiteroles

Profiteroles - tai kažkas panašaus į plikytus sausainius su kremo įdaru. Labai juos mėgstu. Visada galvojau, kad yra sudėtinga jas pasigaminti - o pasirodo, kad visai ne :) Didelis pliusas - produktams nereikia didelių išlaidų!!



Šitam skanumynui pasigaminti reikės:
  • 70g sviesto,
  • 200ml vandens,
  • 100g miltų,
  • 3 kiaušinių,
  • 300ml grietinėlės,
  • 3 šaukštų cukraus,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Reikia įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros ir turėti pasiruošus skardą, išklotą "sviestiniu" popieriumi. Kol kaista orkaitė galima užsiimti tešlos gaminimu.

Taigi, sviestą ir vandenį reikia kaitinti, kol ištirps sviestas. Palaukti, kad masė užvirtų. Tuomet patraukus nuo ugnies įmaišyti miltus, kad puode pasidarytų tiršta masė. Patarimas - nepervirti ;) Masei šiek tiek atvėsus - įplakti kiaušinius, kad tešla būtų kaip blynams (nei per skysta, nei per tiršta). Ir viskas :) Dabar tą tešlą su arbatiniu šaukšteliu tereikia dėti mažais kamuoliukais ant paruoštos skardos (vienas šaukštelis - viena Profiteroles). Kepti orkaitėje 20min ir iškepus leisti atvėsti skardoje.

Įdarui išplakti grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pradūrus skylutę kiekvienoje Profiteroles jas pripildyti išplakta grietinėle - aš tam naudoju susuktą "sviestinį" popierių: susuku į piramidę, pridedu plaktos grietinėlės ir spaudžiu sukdama nuo plačiojo galo. Tikiuosi aiškiai parašiau :) Profiteroles serviruoti labai skanu su šokoladiniu padažu ir vaniliniais ledais.

Skanaus! :)