Kristupui 4 mėnesiai

Šį mėnesį buvome labai užimti: kraustėmės į naują gyvenamąją vietą, ėjom į užsiėmimus bei susitikimus ir turėjom svečių. Birželio mėnuo man skriste praskrido. Maža to, Kristupas auga kaip ant mielių ir aš vos spėju prisiminti ir užsirašyti jo pasiekimus :) 


Ūgis ir svoris: Kai paskutinį kartą tikrinau - Kristupas buvo 60cm ilgio ir svėrė 7kg. Jaučiamės dideli :)

Rutina/miegas: Kaip minėjau prieš keletą savaičių - mes turime šiokią tokią rutiną, bet rimto grafiko nesilaikau. Naktį Kristupas jau miega savo lovytėje, o dieną miega arba vežimėlyje, arba lovytėje, arba supynėse. Rutina iš tikro per daug nesikeitė. Neskaičiavau, kiek kartų jis keliasi naktimis, kadangi buvau pavargusi nuo kraustymosi ir tiesiog jį maitinau tiek dažnai, kiek jis norėjo. Tiesa, vieną naktį jis sunkiai miegojo, nes skaudėjo dantenos. Negaliu patikėti, kad jau pradeda kaltis dantukai, nors jų dar tikrai nematyti! 

Valgymas/maitinimas: Kristupas vis dar apetitu nesiskundžia. Pasirodo, jam patinka ramunėlių arbata, nes kai jam valiau akytes ir visą veidą su vata, mirkyta ramunėlių arbatoje, pastebėjau, kad jam patinka kvapas ir jis pastoviai bandė laižyti arbatos lašelius :) Bet čia tik šiaip pastebėjimas :)

Dydžiai: 0-3 mėnesių kūdikiams skirtus rubeliai buvo išaugti labai greitai ir Kristupas jau nešioja 3-6 mėnesių vaikams skirtus rūbelius. Sauskelnės jau irgi Pampers 3 dydžio! 

Pasiekimai: Daug juokiasi, šypsosi ir "šneka" Kristupas. Jeigu laikau rankose, tai jis savo rankutėmis kabinasi už mano rūbų ir bando laikytis. Labai daug žaidžia su savo rankomis, kojomis ir ausytėmis. Taip pat mėgsta spardytis, kai jam keičiamos sauskelnės. Neseniai pradėjo verstis nuo nugaros ant šono, bet dar apsiversti ant pilvo nemoka. Sėdeti pats dar nemoka, tačiau jam labai patinka sėdėti atsirėmusiam į pagalves ir stebėti aplinką. Labai domisi aplinka ir mėgsta būti nuolat linksminamas. Domisi žaisliukais, knygutėmis ir bando juos laikyti rankose bei dėti į burną. Dantukų dar nesimato, bet, kaip minėjau, turėjom vieną sunkią naktį, kai vargšiukas Kristupas labai sunkiai miegojo, nes jam buvo baisiai ištinusios dantenos. 

Išvykos/kelionės (gyvenam Galway grafystėje): Trečiadieniais pradėjome lankyti jutimo klases Galway miesto pakraštyjė, kurios mums labai patinka, nes susitinkame su kitais mažyliais bei jų mamomis ir kartu mokomės įvairiausių dalyku bei žaidimų. Taip pat buvome prie Loughrea ežero, Tourmakeady krioklio. Važiavome į Carraroe paplūdimį bei Coole parką. Labai pasisekė su oru, todėl tikrai nemažai pakeliavome :) 

Ko norėtumėm: vis dar neturime monitoriaus, bet iš tikro jo nelabai ir noriu jau, nes kažkaip aš visada Kristupą girdžiu, jeigu jis verkia arba pabunda. Labai noriu nuvažiuoti apsipirkti į IKEA parduotuvę, nes reikia keleto daiktų naujiems namams bei Kristupo kambariui. Šį mėnesį išsinuomavau Je Porte Mon Bebe nešynę ir manau ji yra mano favoritė - tikrai galvoju pirkti tokią artimiausiu metu. 

Laikas labai greitai bėga - nekantrauju stebėti Kristupo ir ateinantį mėnesį!