Éclaires

Dar vienas smalyžių skanėstas :) Turbūt nėra abejingų Pranucūziškiems pyragėliams.



Pyragėliams pasigaminti reikės:

  • 70g sviesto
  • 150ml vandens
  • 100g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 250ml grietinėlės
  • cukraus pudros
  • kakavos
Tešlos paruošimo principas toks pat kaip Profiteroles: Vandenį su sviestu kaitinti, kol ištirps sviestas. Palaukti, kad užvirtų, ir patraukus nuo ugnies įmaišyti miltus, kad puode liktų tiršta masė (kamuoliukas). Nepervirkite. Masei šiek tiek atvėsus - įplakti kiaušinius, kad masė būtų kaip blynams (nei per skysta, nei per tiršta).

Iš sviestinio popieriaus pasidaryti tūtelę ir į ją supilti tešlą. Ją išpausti ant skardos, kad butų maždaug 7cm ilgio ir 1.5cm pločio "dešrelės". Jas išilgai perbraukti šakute. Kepti įkaitintoje orkaitėje 30min.

Iškepusias Eclaires įpjauti išilgai iš vieno šono, kad joms atvėsus būtų galima pertepti plakta grietinėle (cukrus ir grietinėlė). Iš cukraus pudros, kakavos ir šlakelio vandens padaryti tirštą pastą ir ja užtepti Eclaires, jau perteptas kremu.

Skanaus! :)