Paella

Mano vienas skaniausių atradimų - Paella. Ispaniškas patiekalas, kilęs iš Valencijos. Ypač įdomu ją gaminti, kadangi ryžiai yra skrudinami - viskas daroma tame pačiame puode :)


Paellai pasigaminti reikės:
  • 1 svogūno
  • 1 raudonos paprikos
  • česnako
  • 200g ryžių
  • 2š. aliejaus
  • 500ml vandens
  • 1 skardinės smulkintų pomidorų savose sultyse
  • krabų mėsos
  • krabų žnyplių
  • druskos, maltų pipirų, šafrano, vištienos sultinio kubelio


Svogūną, česnaką (kiek kas mėgsta aštrumo) ir papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Apkepinti puode su aliejumi iki kol svogūnai gražiai pagelsta.

Supilti nevirtus ryžius į tą patį puodą ir užpilus 250ml vandens laukti, kol užvirs. Prigesinti ugnį, įmesti vištienos kubelį. Jeigu trūksta vandens - dar įpilti, bet viskas turi atrodyti kaip košė, todėl vandens negalima padauginti (jį reikia dapilinėti iki kol ryžiai užverda, kad nepridegtų ta košė).

Kai jau ryžiai išverda, į juos ištuštinti skardinę smulkintų pomidorų ir pavirus, kai masė pasidaro panašesnė į išvirtą košę - suberti krabų mėsytę (kuri prieš tai turi būti kruopščiai patikrinama ar nėra likusių kauliukų) ir suberti krabų žnyplės.


Kadangi krabų mėsa ir žnyplės parduodamos apvirtos, jas reikia tik pašildyti tarp to puodo su ryžiais kokias 5-10min. Ir patiekalas paruoštas :)


Patiekalą galima patiekti su sviestuota batono riekute ;) SKANAUS!

P.S. Krabų mėsos ir krabų žnyplių bei prieskonių neparašiau, kiek būtent dėti, nes kiekvienam pagal skonį manau skaniausia :)