Patriko diena



Kiekvienais metais Kovo 17dieną Airijoje ir visame pasaulyje yra švenčiama švento Patriko diena. Šv.Patrikas (air. Naohm Padraig) – airių šventasis ir globėjas, lyginamas su lietuvių Šv.Kazimieru. 


“Šv.Patriko diena yra švenčiama viduryje Gavėnios, tądien airiai leidžia sau atsipalaiduoti. Anksčiau ši šventė buvo populiaresnė tarp JAV gyvenančių airių emigrantų, tačiau šiandien ji itin populiari pačioje Airijoje. Švenčiame ilgai – linksmybės užsitęsia visą savaitę ir tomis dienomis Airijos miestų ir miestelių gatvės panašėja į braziliškuosius karnavalus,“ – sako Airijos ambasadorius Lietuvoje Donalas Denhamas. Daugiau įdomios informacijos galima pasiskaityti ČIA.

Kadangi kiekviename mieste ir kaimelyje tą dieną vyko eisenos, o aš norėjau pajausti tą smagią atmosferą ne dirbant (pasisekė, kad man tą dieną buvo laisvadienis), nuvažiavau į Galvėjų (Galway) stebėti kas vyksta iš arti. Buvo labai daug šypsenų, dekoracijų, kostiumų ir t.t. Daugiau nuotraukų galite pamatyti mano albume Facebook'e ČIA.