Migdoliniai sausainiai


Macaron desertas labai panašus į morenginius sausainius.  Man, kaip morengo mėgėjai - šie sausainiai vieni skaniausių ir saldinančių širdį :) Beje, Macaron ir Macaroon tai du skirtingi sausainių gaminimo metodai/rūšys (būtinai įdėsiu ir kokosinių Macaroon receptą!).




Sausainiams pasigaminti reikės:
  • 110g smulkintų migdolų (panasiai kaip miltų)
  • 225g cukraus pudros
  • 4 kiaušinio baltymų
  • 50g smulkaus cukraus
  • maistinių dažų (lašelio)
Smulkintus migdolus ir cukraus pudrą persijoti ir turėti pasiruošus. Kiaušinio baltymus išplakti iki purumo, įberiant smulkų cukrų ir pagaigoje - įlašinti maistinių dažų. Į išplaktus kiaušinio baltymus įvynioti persijotus smulkintus migdolus bei cukraus pudrą - nepermaišyti, nes tada sausainiai neišsikels! Masė turi gautis krentančios konsistencijos (ne bėgančios) - tikiuosi aišku :)

Paruoštą sausainių masę sudrėbti į plastikinį maišelį (aš naudoju tuos stipresnio plastiko sumuštinių maišelius), nukirpti maždaug 1cm to maišelio nosies ir ant paruoštos skardos (naudoju silikoninį pagrindą, kad nepriliptų sausainiai, bet galima ant skardos patiesti ir sviestinio popieriaus) formuoti vienodo dydžio apvalius sausainius. Juos palikti sausai apie 30min, kad paviršiuje susidarytu tokia tolygi plutelė (man ji nelabai susidarė, bet irgi gražiai paviršius ir vidus iškepė).

Kepti 150 laipsnių Celsijaus temperatūroje 12-15min. Jeigu sausainiai nelabai iškepę viduje - pakepti dar kokias 5min 130 laipnių celsijaus temperatūroje.

Čia gali pažiūrėti patį gaminimo procesą (prancūzų kalba, bet esmę suprasi):




Skanaus :)

P.S. Sąmoningai nedariau šių migdolinių sausainių su pertepimu, nes pradžiai ir tiek gana. Man migdoliniai sausainiai pavyko tik iš trečio karto :) Sėkmės - darbas tikrai atsiperka - sausainiai labai skanūs :)