Imbieriniai sausainiai


Imbieriniai sausainiai kvepia Kalėdomis, arba atvirkščiai :) Labai paprastas ir lengvai suminkomas receptas!


  
Sausainiams pasigaminti reikės:
  • 450g miltų (su kepimo milteliais)
  • 2 arb.š. imbiero
  • 1 arb.š. įvairių prieskonių mišinio (cinamonas, gvazdikėliai, lauro lapai ir kt.)
  • 115g nesūdyto sviesto
  • 100g geltonojo sirupo (arba medaus)
  • 115g cukranendrių cukraus
  • 1 kiaušinio
Miltus, imbierą ir kitus prieskonius persijoti ir sumaišyti. Sviestą, cukrų ir sirupą (arba medų) kaitinti puode ant silpnos ugnies, kol ištirps viskas. Skystąjį mišinį užpilti ant sausojo ir įmaišyti kiaušinį. Minkyti tešlą ir iškočioti 3mm storio lakštą sausainiams. Naudojant formeles formuoti sausainius ir išdelioti juos ant sviestiniu popieriumi išdengtos skardos. Kepti įkaitintoje orkaitėje 15min, kol sausainiai švelniai paruduos.


Iškeptus ir atvėsintus sausainius galima papuošti glajumi (pagamintu iš cukraus pudros, lašelio vandens ir valgomųjų dažų).

Skanaus ir gražių švenčių!